Для прыгатавання стравы патрэбны свіныя рэбры, бурак, морква, цыбуліна, некалькі бульбін, мука, любое мяса для начынкі, алей, соль і спецыі. Спачатку варыцца булён з рэбраў. На патэльні абсмажваюцца цыбуля, морква, нарэзаны саломкай бурак, усё гэта тушыцца і адпраўляецца ў булён. Асобна гатуюцца клёцкі: націраецца бульба, адціскаецца, да яе дадаецца мука, замешваецца цеста. Клёцкі начыняюцца мясам, абсмажаным са спецыямі. Варацца клёцкі непасрэдна ў баршчы. Суп падаецца абавязкова са смятанай.
Боршч з клёцкамі лічыцца фірменнай стравай клуба. Удзельнікі аб’яднання актыўна прэзентуюць яго на розных кірмашах, абласных і рэспубліканскіх мерапрыемствах. Чашніцкія гаспадыні прызнаюцца, што кожны раз гатуюць не менш за 10 літраў іх рэгіянальнага баршчу, каб усе жадаючыя маглі яго паспрабаваць. А такіх звычайна бывае нямала.
Сёння ў клубе аматараў беларускай нацыянальнай кухні «Смак» 15 удзельнікаў. У 2002 годзе яму быў нададзены статус «народны».
mila@sb.by
Фото livingheritage.by